27 juni 2023
19:00

Ånge IF

Avgjorde i andra halvlek

Efter en mål- och spelmässigt jämn första halvlek mellan topplaget Essvik och jumbon Ånge slängde hemmalaget in duon Stefan Grönlund och Emil Norrman och kunde ta hem tre poäng.
- Vi gjorde ett par byten i paus och i andra såg det mycket bättre ut, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Serietvåan Essvik gästades av jumbon Ånge uppe på Vallen denna vackra tisdagskväll och under den första halvleken syntes inte att det skiljde tretton poäng i tabellen mellan lagen.
Marcus Sawert satte visserligen nätet i dallring för hemmalaget i minut 13 men Ånge höll spelet väl uppe och lyckades också få dit en kvittering i slutminuten genom Josh Nikiforov Sundling.

I den andra halvleken är Stefan Grönlund ytterst nära att göra 2-1 med sin eminenta vänsterfot men Ångekeepern Munro Gellan gjorde en jätteräddning på volleyskottet.
Hemmalaget skulle ändå ta ledningen i den 65:e minuten då Ludvig Leman Uppling fick ett läge han inte kunde missa och med fem minuter kvar säkrade Stefan Grönlund serietvåans seger då han äntligen fick hål på sin antagonist i bortamålet.

- Vi var trögstartade i första halvlek och utöver målet blev det inte mer än "nästanlägen". Vi gjorde ett par byten i paus och i andra såg det mycket bättre ut och hade inte deras målvakt storspelat hade vi vunnit med större siffror, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

I Essvik kom Stefan Grönlund och Emil Norrman in efter paus och gjorde skillnad.